4 najpopularnija prolećna trenda

Sa novom sezonom dolaze nam i novi stilovi i trendovi uređenja životnog prostora. Donosimo četiri odlična načina kako da uredite dnevni boravak ovog proleća.

4 najpopularnija prolećna trenda

Kolor bloking: Jarke nijanse mogu ubrizgati preko potrebnu živost u inače neutralnoj prostoriji i to nije uopšte rizičan potez. Počnite sa suptilnijom bojom zidova pa dodajte detalje iz iste palete boja. Najbolje je da izbegavate veće detalje (koje je teže zameniti) i držite se manjih – jastučići, lampa i slično.

4 najpopularnija prolećna trenda

Tamno neutralna: Tamnije nijanse mogu određenim prostorijama pružiti osjećaj raskoši, ali morate biti oprezni prilikom njihovog odabira. Tople nijanse sive i braon pružiće pravi ugođaj. Zavese bi trebale da prate “vibraciju” prostorije pa je poželjno da i one budu sive ili braon ili pola-pola. Klasični, svetliji tepih razbija tamnije nijanse, a detalji različitih tekstura (kao što su drveni poslužavnik ili metalna tacna) samo dopunjuju celokupni izgled prostorije.

4 najpopularnija prolećna trenda

Pomešane teksture: Prošli su dani garnitura i zavesa koje se podudaraju – novi trendovi nalažu njihovo mešanje. Dakle, nećete pogrešiti ako u istoj prostoriji imate nameštaj različitih tekstura (kao što su, primera radi, koža i tekstil) – samo ćete je učiniti zanimljivom.

4 najpopularnija prolećna trenda

Suptilni slojevi: Nežne, krem nijanse klasični su izbor, ali uz pogrešan stajling one mogu uneti sivilo u prostoriju. Da biste prostoriju učinili spokojnijom, počnite od prozora. Niko nije rekao da na prozorima morate imati zavese, ali je bitno da uradite “nešto” s njima. Dodajte unutrašnje venecijanere od bambusa ili nekog drugog materijala. Da biste dodali boju u prostoriju, a da “uništite” neutralni štih, najbolje je da birate teget ili druge, tamnije nijanse plave boje.

Autor: minimagazin.info