5 inspirativnih ideja za dnevnu sobu u crnoj boji

Crna boja je izuzetno svestrana, nikad ne izlazi iz mode i može da učini prostor luksuznijim i modernijim. Nešto je lakše ovu boju upotrebiti u privatnim prostorijama kao što su spavaća soba ili kupatilo, međutim, pet dnevnih soba koje vam predstavljamo ubediće vas da crna može biti savršena i za ovu prostoriju. Neke od njih sadrže akcentovane crne elemente kao što su zidovi i nameštaj, dok su druge prigrlile temu  u potpunosti. Uživajte u pet zavodljivih rešenja, od raskošne i moderne do udobne i šik sobe.

5 inspirativnih ideja za dnevnu sobu u crnoj boji

1. Raskošna soba

Studio “Dzhemesyuk Design” napravio je u ovoj dnevnoj sobi savršen spoj tamnog drveta, mat crne i sjajne zlatne boje. Opremljena je modernim nameštajem, luksuznim mermernim klub stolom i teksturalnim tepihom. Fokalnu tačku prostorije predstavlja blistava zlatna dekoracija na zidu, dok na drugom zidu pažnju privlači  kontrastna bela slika sa strateški postavljenim lusterima. Na suprotnoj strani prostrije, nalazi se  praktičan crni regal sa staklenim kliznim vratima koja štite sadržaj polica iza njih.

5 inspirativnih ideja za dnevnu sobu u crnoj boji

2. Crno-bela soba

Mitaka Dimov dizajnirao je tamnu dnevnu sobu sa akcentom na motivacionoj poruci “Ostani pozitivan”. Korišćeni su različiti materijali i teksture koji joj pružaju bogatiji izgled i ističi crno-belu temu prostorije. Naspram sjajnog crnog zida u kom se ogledaju raznovrsni svetlosni izvori nalaze se sofe od crnog pliša. Zona za opuštanje predviđena je da bude tamna, dok je trpezarija u beloj boji, svetla i otvorena. Trpezarijski sto upotpunjen je stolicama Konstantina Grčića iz kolekcije “Chair One”.

5 inspirativnih ideja za dnevnu sobu u crnoj boji

3. Moderna soba

Akcentovan crni zid u ovoj dnevnoj sobi predstavlja savršenu pozadinu za metalik geometrijske lustere koji su u trendu ove godine. Prostorija je opremljena tamnom sofom i tepihom u cik-cak dezenu, a parket i nameštaj od svetlog drveta, kao i beli jastuci, dopunjuju paletu. Ogoljeni betonski zid dodatno ističe žičane nosače stepenica.

5 inspirativnih ideja za dnevnu sobu u crnoj boji

4. Udobna soba

Dušan Vukčević osmislio je ovu udobnu dnevnu sobu sa mat crnim zidovima i sofom neutralnih boja. Odabrao je kontrastan, ipak zanimljiv spoj istrošenog drvenog parketa i moderog nameštaja, kao što su metalni klub sto, police i velika lampa.

5 inspirativnih ideja za dnevnu sobu u crnoj boji

5. Šik soba

Ova šik dnevna soba je najbolji dokaz da crn zid ne čini prostoriju tmurnom, već predstavlja savršen okvir za nameštaj i na najbolji način ističe boje i teksture.

Foto: Dzhemesyuk Design / Mitaka Dimov / Tung Le Xuan / Dušan Vukčević / Para Design