6 tačaka u vašem domu koje zrače negativnom energijom

Enterijeristi i feng šui stručnjaci upozoravaju na “krizne” tačke u vašem domu, koje deluju kao “sakupljači” negativne energije koju vi, potom, upijate. Dom je oaza mira, topline i ljubavi svakog čoveka, mesto za život koje gradi sa najdražim ljudima kako bi se osećao što lepše i bolje, stoga bi trebalo povesti računa o nekim njegovim delovima koji mogu imati nepovoljan uticaj na rasploženje, zdravlje i um. Ovo su šest “sakupljača” negativne energije:

6 tačaka u vašem domu koje zrače negativnom energijom

1. Neuredan ulaz u dom

Prema savetima drevne kineske discpiline, ukoliko želite pozitivnu energiju u svom domu, njegov ulaz mora biti čist i uredan. Ispred ulaznih vrata ne ostavljajte kese za smeće, a predsoblje učinite prohodnim, bez mnogo nepotrebnih stvari i nereda.

2. Nedostatak biljaka i cveća u domu

Poznato je da biljke služe, ne samo kao predivan ukras u stanu ili kući, već i kao prirodni filter vazduha koji upija sve toksine i loše materije iz njega. Oplemenite svoj dom zelenim biljem koje unosi svežinu, svetlost i otklanja stres, ili raznobojnim cvećem koje odiše radošću i vedrinom. Feng šui savetnici preporučuju drvo bambusa za koje se veruje da donosi sreću ukućanima.

6 tačaka u vašem domu koje zrače negativnom energijom

3. Televizor u spavaćoj sobi

Korišćenje računara ili gledanje televizije pred spavanje izvlači veliki deo energije iz čoveka, zbog čega su velike šanse da ćete imati loš san i osećati posledice ujutru. Ovo je dovoljan razlog da držite televizor u dnevnoj sobi.

4. Jedino osvetljenje na plafonu

Luster u dnevnoj sobi ili kuhinji nije dovoljan izvor svetlosti, naročito u periodu godine kada je primetan nedostatak prirodnog osvetljenja. Opremite dom lampama koje će dodatno osvetliti prostoriju, jer velika količina svetlosti ne doprinosi samo boljem rasploženju, već i vidu (ne naprežete oči).

5. Plava boja zidova trpezarije “ubija” apetit

Neki istraživači su otkrili da su boje tanjira i zidova trpezarije povezane sa vašim apetitom. Ovu boju bolje odaberite za spavaću sobu jer lako uspavljuje, a ima previše “hladno” dejstvo za prostoriju u kojoj se okupljate sa porodicom i prijateljima.

6 tačaka u vašem domu koje zrače negativnom energijom

6. Nedostatak šarenih detalja

Igrajte se sa bojama kada birate detalje za svoj dom, a naročito kada je reč o jastucima i tapetama, kažu dizajneri enterijera, ističući da domovi koji su obojeni u samo u jednu boju bez šarenih i zanimljivih detalja podsećaju na bolnice i sterilne prostore gde nema mesta za pozitivnu energiju.

Izvor: bizlife.rs / Foto: decoist.com