Bela boja u enterijeru

Najčistija od svih boja, boja koja donosi spokojstvo, duh leta i svetlost – bela predstavlja idealnu osnovu za mnoge kombinacije u enterijeru. Uklopiće se u minimalizam crno-belih kombinacija, ali i u romantične pastelne harmonije.

Bela boja u enterijeru

Neopravdano oklevamo pri upotrebi bele boje u dnevnim sobama i trpezarijama – uz jednostavne i praktične materijale koji se lako održavaju, slobodno se odlučite za bele trpezarijske stolice atraktivnog dizajna. Ako vam se takvo rešenje čini previše monotono i koloristički “ravno”, dobićete dinamičniji efekat u kombinaciji s crnim stolom za ručavanje i odgovarajućim lajsnama na stolicama. Toplinu donosi drvena obloga na podu prelakirana bezbojnim lakom.

Bela boja u enterijeru

Ljubitelji minimalizma uživaće u kombinaciji bele garniture za sedenje i klupskog stočića s diskretnim akcentima crne podne lampe i prikladnog postolja za sto. Uz industrijski beton vidljiv na tavanici prostrane dnevne sobe, vrlo vešto su uklopljeni moderni trpezarijski sto, bele stolice i “niskobudžetni” lusteri od papira.

Bela boja u enterijeru

Ako ste ipak tradicionalista, neka belo bude rezervisano za klasične pozicije – zidovi i tavanica uz ukrasni luster i elegantnu vazu sa cvećem.

Bela boja u enterijeru

Izvor: Lisa / Moj stan