Ideje koje će izmeniti izgled Vaših zidova

Ukoliko Vam je dosadio izgled Vaših zidova i želite da unesete neke promene u svoj dom možda Vam neka od naših ideja može koristiti u tome. Jednobojni i jednolični zidovi su odavno prošlost. Sada su u trendu zidovi različitih boja. Zidni stikeri su apsolutni hit, a i tapete se na velika vrata vraćaju u domove širom sveta.

Ideje koje će izmeniti izgled Vaših zidova

Obojite zidove u nekoliko boja

Ako želite da razbijete monotoniju u svom domu, obojite susedne zidove u različite boje. Kada je u pitanju dečija soba svi zidovi mogu biti različitih boja. Bitno je da se boje zidova uklapaju sa bojama nameštaja u prostoriji. Ukoliko Vam je nameštaj jednobojan možete dozvoliti sebi eksperimentisanje i farbanje istog zida u dve boje tako što ćete ga podeliti po dijagonali. Farbanje zidova na taj način u mnogome menja izgled celokupne prostorije.

Ideje koje će izmeniti izgled Vaših zidova

Zidni stikeri učiniće ambijent interesantnijim

Još jedan način da razbijete monotoniju jednoličnih zidova u svom domu jeste da postavite zidne stikere. U radnjama možete pronaći stikere za zidove najrazličitijih boja i dezena. Za svaku prostoriju u kući postoje posebne vrste i dezeni zidnih stikera. Najraznovrsniji su upravo zidni stikeri za dečiju sobu. Izrađuju se u obliku likova crtanih junaka, delova iz prirode, cveća, drveća, životinja. Dečija soba će izgledati potpuno drugačije ukoliko se na njenim zidovima nalaze zidni stikeri. Oni se vrlo lako postavljaju, a po potrebi se mogu skinuti i zalepiti na drugo mesto. Ne ostavljaju tragove na zidu nakon odlepljivanja. Zidni stikeri vrlo interesantno izgledaju i na zidovima u trpezariji i dnevnom boravku, pa se vrlo često postavljaju i na tim mestima. Njihova boja treba da je u kontrastu sa bojom zida na koji se postavljaju. To je naročito važno za jednobojne zidne stikere.

Ideje koje će izmeniti izgled Vaših zidova

Tapete su opet u modi

Zidne tapete su ponovo hit. Sve više ljudi se odlučuje da ih posle dugo godina ponovo vrati u svoj dom. Tapete unose dozu topline u prostoriju u koju se postave. Danas su tapete raznovrsnije nego ranije, kako po bojama, tako i po dezenu. Njihovo postavljanje je malo komplikovanije nego postavljanje zidnih stikera jer se one postavljaju na celu površinu zida.