Ideje za ukrašavanje zidova I deo

Najjeftiniji i najbrži način da potpuno promenite dosadašnji izgled vašeg doma su – zidovi! Naučite kako da ih dekorišete i napravite vaš dom udobnijim i atraktivnijim mestom. Kako biste se pozabavili tehnikama ukrašavanja zidova, poigrajte se bojama, dezenima i teksturama koje će vašoj sobi dati poseban stil i karakter.

Ideje za ukrašavanje zidova I deo

Boja zidova: Obojite zidove svetlim i neutralnim bojama. Hladne boje, poput plave ili zelene deluju opuštajuće, dok tople boje, kao što su žuta i crvena, stvaraju intimnu atmosferu. Ako želite da razvedrite vaš dom, obojite samo jedan zid u sobi u jarkoj boji! Boja zidova se ne mora isključivo koristiti kao klasična tehnika šaranja. Možete ih ukrasiti i na ovaj neobičan način. Iskoristite šablone, te na zidovima ispišite vaše omiljene citate i nacrtajteslike. Tapeti mogu biti još jedna opcija uz pomoć koje možete osvežiti vaš prostor!

Ideje za ukrašavanje zidova I deo

Ideje za ukrašavanje zidova I deo

Prekrijte zidove tkaninom: Ako vam bojenje zidova trenutno pedstavlja preveliku promenu ili veći izdatak, možete se opredeliti za ukrašavanje zidova tkaninom. Sve što treba da uradite je da pronađete odgovarajući materijal- platno ili manji tepih, koji ćete okačiti na neki prazan i bezličan zid. Pored toga, ovaj materijal može zameniti dosadašnju zavesu. Predlažemo vam da obratite pažnju na veličinu tkanine. Ona ne bi trebalo da bude predugačka kako ne bi visila i izgledala neuredno, pogotovo ako je okačite na prozorska krila ili balkonska vrata. Zato vam preporučujemo da odaberete lagan i prozračan materijal, kako bi svetlost dopirala u vaš dom. Ako se opredelite isključivo za kačenje tkanine na zidove, možete birati i neki teže materijale.

Ideje za ukrašavanje zidova I deo

Izvor: Lisa