Kako koristiti Marsala boju u vašem domu?

Možda njeni tonovi imaju neke veze sa činjenicom da je dobila ime po vinu, ali Marsala je beskrajno svestrana u smislu dizajna. Bogata i kraljevska, ali ipak topla i primamljiva, Marsala nijansa se veoma lako može upotrebiti u enterijeru vaših domova, bilo u malim ili velikim dozama.

Kako koristiti Marsala boju u vašem domu?

Donosimo vam male savete kako da ove godine uvrstite Marsalu u vaš enterijer:

ZIDOVI U VAŠEM DOMU

Kako koristiti Marsala boju u vašem domu?

Iako verovatno dizajneri enterijera ne bi savetovali da obojite neke od zidova koristeći Radiant Orchid, boju orhideje, osim možda u manjim prodavnicama, malim kancelarijama ili dečijim sobama, Marsala je sasvim suprotna.
Odjekuje tonovima koje često možete videti u prirodi, umirujuća je, ugodna. To je boja koja prija ljudskom oku. Marsala se može koristiti da obojite celu sobu, ali takođe se dobro uklapa sa drugim nijansama, tako da je mešanje i usklađivanje ohrabruje.
Pantone preporučuje da se Marsala kombinuje sa neutralnim nijansama poput toplih bež tonova, žutim, braon i zlatnim tonovima. Odlično se primenjuje u tradicionalnim i klasičnim enterijerima. Za žive moderne efekte, Marsala se može kombinovati sa zelenim nijansama poput tirkizne ili zagasito plavim praškastim nijansama.

DEKORATIVNI PREDMETI

Kako koristiti Marsala boju u vašem domu?

Pored zidova u vašem domu, postoji dosta drugih načina da uključite Marsala nijansu u vaš ambijent. Jastuci, posteljina i drugi materijali omogućavaju da bez straha eksperimentišete sa dodirima Marsale i stvorite novi nivo bogatstva i tekstura koje ne možete postići samo bojenjem zidova.
Možete koristiti tepihe u ovoj divnoj toploj nijansi ili osvežiti zidove umetničkim slikama u tonovima Marsale.

NAMEŠTAJ U MARSALA BOJI

Kako koristiti Marsala boju u vašem domu?

Kako koristiti Marsala boju u vašem domu?

Nameštaj je još jedan način preko koga može Marsala boja uplivati u vaš dom. Uprkos svom novom statusu “Boja 2015 godine”, Marsala je zapravo veoma vanvremenska nijansa, tako da ne morate da brinete da će vaš komadni nameštaj brzo izaći iz mode.
Međutim, kao i u svakoj velikoj investiciji za vaš dom, obavezno kupujte nameštaj koji možete zamisliti u vašem stanu ili kući u narednih desetak godina. Možete odabrati sofu, ugaonu garnituru, trpezarijski sto ili stočiće koje ćete rasporediti u enterijeru.
Marsala može izgledati kao inherentna zemljana boja, ali promena u teksturi može u potpunosti promeniti ovaj osećaj. Ukoliko je kombinujete sa komadima visokog sjaja ona daje moderan zaokret koji volimo.

KUHINJSKI APARATI

Kako koristiti Marsala boju u vašem domu?

Uređaji su odličan način da donesete poliranu Marsala boju u vaš dom. Na primer, pokušajte sa kuhinjskim aparatima u bojama poput sjajnog cimeta ili bordo. Odaberite mikrotalasnu u ovoj divnoj nijansi, miksere ili aparate za kafu koji će na brz i vešt način osvežiti izgled vaše kuhinje.