Kako najbolje iskoristiti sofe u enterijeru

Dnevna soba je za većinu ljudi mesto za opuštanje i zabavu uz društvo ili televiziju, i zato taj prostor treba da bude i udoban i lepo stilizovan. Jedan od preduslova za to je i dobar raspored nameštaja, a mi vam otkrivamo kako da efektno uklopite sofu u ostatak enterijera, ali i kakvu sofu da odaberete za vaš prostor kako bi obezbedili opuštajuću atmosferu u svom domu.

Kako najbolje iskoristiti sofe u enterijeru

Uklopite sofe pomoću jastučića Sjajan način da se uklopi upečatljiv komad nameštaja, u ovom slučaju sofa, u neutralan enterijer je uz pomoć jastučića. Na sofe različitih boja možete staviti iste jastučiće, ili na sofu jarke boje staviti jastučiće u boji ostatka enterijera. Na ovaj način ćete iskoristiti dobro poznati trik da sa minimalno truda i novca postignete sjajan efekat.

Kako najbolje iskoristiti sofe u enterijeru

Kreirajte izdvojeni kutak Sofe koje se razlikuju svojom bojom od ostatka nameštaja, mogu se upotrebiti i da se vizueno napravi izdvojen prostor, kao što je, na primer kutak za čitanje. Ovo je odličan način da uredite prostor posebno ako imate veliku dnevnu sobu, a manje soba koje biste iskoristili kada imate potrebu da se bar malo izdvojite i na miru uživate u svom hobiju ili nekim drugim svakodnevnim ritualima.

Kako najbolje iskoristiti sofe u enterijeru

Oživite prostor bojama Ako je vaša sofa neutralne boje, kao i veći deo dekora cele prostorije, odličan način da oživite prosto je dodavanje, na primer, roze taburea ili fotelja u plavoj boji. Perfektna upotreba boja u enterijeru, makar samo na detaljima, veoma je bitna kako enterijer ne bi bio jednoličan jer takav ambijent ne deluje stimulativno ni na našu kreativnost, ali ni na raspoloženje.

Kako najbolje iskoristiti sofe u enterijeru

Ublažite strog izgled Strog izgled sofe oštrih linija može se ublažiti dodavanjem nameštaja mekših, oblih linija, na primer okruglog stolića. Ovo uvek treba imati u vidu pri opremanju dnevne sobe jer od toga kako ste uskladili nameštaj dobrim delom zavisi i koliko će boravak u sobi biti prijatan.

Kako najbolje iskoristiti sofe u enterijeru

Sofe za “open space” Sofe sa otvorenim ćoškom savršeno se uklapaju u prostorije otvorenog plana, jer manje zaklanjaju pogled i ne dele prostor. Zato se takve sofe preporučuju za “open space” jer se savršeno uklapaju u ambijent i svrhu takvog prostora.

Kako najbolje iskoristiti sofe u enterijeru

Multifunkcionalnost Za one koji vole jednostavnu multifunkcionalnost, nekoliko manjih i pažljivo odabranih komada nameštaja mogu biti savršen izbor. Odličan primer su dva velika otomana spojena tako da čine dodatan prostor za opuštanje, a stolić za sofu postavljen preko njih predstavlja takođe vrlo zanimljiv i praktičan element. Najbolje kod odabira ovakvog nameštaja je što se može koristiti kao sofa, zasebno kao oslonac za noge, ali i kao praktičan stolić.

Izvor: kucastil.rs / Foto: home-designing.com