Komfor u 34 kvadrata

Mali stan u okolini Stokholma ima samo 34 kvadrata, ali je uz pomoć savremenih ideja i snalažljivih odluka postao pravi primer kako se mali prostor može preurediti u prijatno mesto za život.

Komfor u 34 kvadrata

Već uobičajen skandinavski trend – drvo, jednostavnost i nepretencioznost, i ovog puta je pokazao kako prostor može biti svež, svetao i neopterećujući. Ceo plan je zamišljen kao omotavanje prostorija oko spavaće sobe koja je smeštena u centru stana, fizički odvojena staklenim zidom. U stan se ulazi direktno preko dnevnog boravka, a tu je i dovoljno velika terasa koja oplemenjuje svaki životni prostor u kojem se nađe.

Komfor u 34 kvadrata

Svi detalji u stanu savršeno su razmešteni i funkciji su što praktičnijeg i komfornijeg boravka. Svedene prirodne boje s nekoliko akcenata plave, minimalan nameštaj u dnevnom boravku, drveni pod i dva velika cveta su tu da osveže dnevnu sobu, a četiri gigantske sveće kao skulpture, neopterećujuće modernističke slike u spavaćoj i dnevnoj sobi i, najzad, izuzetno lep stari kamin donose celom stanu izuzetan šarm, ali i savremen izgled.

Komfor u 34 kvadrata

Treba spomenuti i garderober koji je pravo blago za ovako mali prostor, kao i neuobičajeno rešenje da se u kupatilo s tušem se ulazi kroz kuhinju.

Komfor u 34 kvadrata

Ono što ovaj stan možda izdvaja od drugih je neverovatna količina svetlosti dobijena zahvaljujući zidu s velikim prozorima I staklenim vratima prema terasi. Kada se tome doda belina i svežina svih komponenti, onda ovaj stan izgleda kao da ima duplo više kvadrata od skromnih 34.

Izvor: kucastil.rs Foto: Svenskfast.se (real estate) / keltainentalorannalla.blogspot.com