Novi koncept kuhinje

Svetski poznate kompanije Diesel i Scavolini udružile su snage kako bi kreirale novi koncept kuhinje namenjen modernim estetama koji podjednako uživaju u elementima prošlosti.

Novi koncept kuhinje

Saradnja koju su potpisale ova dva brenda iznedrila je kolekciju Successful living by Diesel, iz koje je dobijena moderna kuhinja, koja kroz materijale ispoljava i vintage duh karakterističan za Diesel. U njihovoj zamisli, kuhinja današnjice ne predstavlja samo praktično okruženje, već pruža mogućnost društvene zabave, budući da ova dva proizvođača sprovode zajedničku želju, odnosno prožimanje dizajna, funkcionalnosti, ali i neformalnosti.

Novi koncept kuhinje

Kao rezultat ove uspešne saradnje dobija se okruženje u kome se kombinuje moderna i komforna  kuhinja sa praktičnom primenom, ali i prostor za zabavu. Vrednosti i praktičnosti dizajna ovih kuhinja predstavljaju srž ove kolekcije. Treba istaći da centralni pult kuhinje predstavlja stub društvenog života u prostoriji, a okolni kuhinjski elementi amblem industrijskog dizajna.

Novi koncept kuhinje

U stilskom smislu, karakter ovog projekta su prirodni materijali, drvo, čelik i staklo u kombinaciji sa metalom, sve sa ciljem postizanja kako prirodnog tako i retro efekta. Glavna zamisao prilikom realizacije ovog projekta je bila da se stvori prostor prijatan za život koji predstavlja ironičnu mešavinu vintage duha i detalja inspirisanih industrijskim dizajnom.

Novi koncept kuhinje

Iz saradnje ovakva dva giganta savremeni čovek  može samo da bude na dobitku. U vremenu u kome živimo i tempo života kakav nam diktira savremeno doba, nesvesno od nas traži i okretanje tradiciji kakvu su nam ostavili naši preci. Od njih smo naučili da se veći deo života u kući odvijao upravo u kuhinji. Kuhinje nastale iz saradnje Scavolini-ja i Diesel-a pružaju baš to, mesto gde će se obedovati, ali i provesti ugodni trenuci.

Izvor: style.rs / Foto: www.scavolini.us