Perfektna upotreba boja u enterijeru

Gde god je bitna estetika, veoma je važna i upotreba boja. Od jarko crvene na usnama, do tračka roze u bidermajeru. Isto je i sa enterijerima, a dizajnerka Ana Jarovikova dovela je upotrebu boja u enterijeru gotovo do savršenstva.

Perfektna upotreba boja u enterijeru

Nekad u žaru minimalizma sve svodimo na crnu, braon i belu, zaboravljajući sve one boje između. Dizajnirajući ovaj stan koji vam predstavljamo, dizajnerka je imala u vidu moderne ideje: jednostavnost, čiste linije, čak i minimalizam, ali to je nije omelo da unese i pun spektar boja. Koristila je živopisnu paletu kako bi stvorila poseban, moderan prostor ispunjen bojama.

Perfektna upotreba boja u enterijeru

Svetlo i prijatno

Dizajnirala je ovaj stan razmišljajući o realnim potrebama modernog života. Stoga se svetlost razliva kroz mnoštvo prozora što ovaj stan čini svetlim i prijatnim, a vertikalni nabori na neutralnim zavesama vizuelno čine prostor višim, što je odličan trik koji se može dobro iskoristiti posebno u malim prostorima. Ako vas zanimaju slični trikovi, pogledajte i kako da proširite prostor pomoću ogledala.

Efektan minimalizam

Dnevna soba je velika, otvorena prostorija sa spiralnim stepenicama koje vode ka spratu. Iako dominiraju neutralne boje, perfektnom upotrebom bordo, žute i plave boje unet je život u prostor. Moto ove dizajnerke je da nije neophodno koristiti žive boje na velikim površinama, već ih iskoristiti na pažljivo odabranim dekorativnim predmetima i komadima nameštaja koji će oživeti ceo prostor.

Perfektna upotreba boja u enterijeru 
U stanu preovladavaju prirodni materijali kao što su hrast i granit koji daju toplinu i eleganciju samom prostoru, a nameštaj obiluje teksturom, od reljefnih plišanih jastučnica do šablona utisnutih u prelepi kamin. Pogledajte kako pomoću živopisnih dezena možete transformisati prostor.

Perfektna upotreba boja u enterijeru