Prekrasan snežno beli enterijer

Snežna belina nudi divne mogućnosti za dizajniranje modernih i elegantnih enterijera. Može vizuelno da proširi prostor, rastereti ambijent, a velike komade nameštaja učini laganim i lepršavim. Tačno je, naravno, da korišćenje samo jedne boje u enterijeru može da proizvede monotoni ambijent zbog odsustva raznovrsnosti i kontrasta, ali to ne bi trebalo da predstavlja ograničenje.

Prekrasan snežno beli enterijer

O tome svedoči i dom i dom umetnika Rolana Devulfa koji je odlučio da živi u prekrasnom stanu smešten na petom spratu zgrade na kraju poznate avenije Luiz u Briselu. U istoj zgradi nalazi se i njegov drugi stan, pozicioniran samo sprat niže, u kojem najčešće boravi leti. U ovaj stan je smestio igračke polarnog medveda kako bi osetio “svežinu leta”.

Prekrasan snežno beli enterijer

Vlasnik je prvo kupio stan na petom spratu u kome su živeli aristokrati s pomalo zastarelim navikama, što će reći da je stan održavan u duhu XVIII veka. Iako to nije bio njegov stil, vlasnik je ipak zdržao gipsane radove na tavanici i oko vrata. Stan na četvrtom spratu sličan je po veličini stanu na petom i ima tri spavaće sobe s kupatilima.

Prekrasan snežno beli enterijer

U stanovima dominira bela boja jer je “mladolika i higijenska i jer se u takvim prstorima ljudi bolje ističu”. Na tavanicama industrijske lampe, u njihovim uglovima kamere koje omogućavaju da se kontrolišu svi prostori u oba stana, podovi od beljene hrasovine koji se lako peru. Gospodin Devulf nije želeo tepihe jer “skupljaju prašinu”. Prozori su zvučno izolovani i čiste se automatski. Tehnolgija je zaista uznapredovala, zar ne?

Prekrasan snežno beli enterijer

Kuhinja je veoma funkcionana s pločom od korijana i tri (restoranskih) frižidra i otvorena je prema velikom dnevnom boravku. Od nameštaja tu su trpezarijski sto i stolice Vorena Platnera (Knoll), stolice Filipa Starka, dok su  ostali komadi kupljeni na raznim sajmovima. Na zidu slika japanske umetnice Jajoi Kusama, poznate kao preteče pop arta i tačkaste kolekcje Luja Vitona.

Prekrasan snežno beli enterijer

Između prijemnika smešteni su taburei “Hudson” (Knoll International, 1966), Filipa Starka iznad kojih vise lampe “Top Mountan”(Glashutte Limburg), fotelje od bele kože “Le Koorbizijea LC3” (Casina), konkavno ogledalo Aniša Kupera.

Izvor: kucastil.rs / Foto: Didije Delmas