Trikovi profesionalnih majstora za uspešno krečenje

Za uspešno krečenje je potrebno pripremiti zid i proveriti boju. U tome vam mogu pomoći saveti profesionalnih majstora. Kako se bliži prolećno krečenje i uređivanje stana, predlažemo vam da se unapred pripremite i isplanirate sve što biste želeli da promenite u svom domu.

Trikovi profesionalnih majstora za uspešno krečenje

Međutim, osvežavanje boje u stanu ne može proći bez problema ili nekakvih nedoumica, te se često pitamo kako bi trebalo pripremiti zid i proveriti boju. Zbog toga vam predstavljamo pametna rešenja koja vam mogu uštedeti vreme, ali i novac.

Kako proveriti da li je disperzivna boja još uvek upotrebljiva i na koji način se ona najbolje čuva? Da li je neka boja još upotrebljiva ili joj je prošao rok, najbolje se može saznati po mirisu koji se širi kada se ambalaža otvori. Da se to ne bi dešavalo, ubuduće, kada odlažete boju, prespite je u manju posudu u kojoj nema mnogo vazduha, a površinu pokrijte folijom da se ne bi uhvatila pokorica. Boje koje su razređene vodom nisu pogodne za čuvanje.

Trikovi profesionalnih majstora za uspešno krečenje

Preduslov za dobro malanje svakako je ravan zid. Da li se isplati radi nekoliko rupica kupovati masu za gletovanje? Stari savet da se rupice na zidu mogu zapušiti zubnom pastom odavno je prevazđen, a nijedan stručnjak se s njim ne bi složio iz tehnoloških razloga. U farbarama se mogu naći tubice za reparaturu, koje se prodaju u pakovanju od 1,5 dl i daleko su jeftinije od glet-mase.

Izvor: Lisa/Moj stan