Ukrašavanje vašeg doma sa niskim budžetom

Potpuno je neverovatno koliko mala promena može učiniti da se osećate potpuno drugačije o svom domu. Naravno, svi bi voleli da imaju sredstva i novac da preurede svoj dom s vremena na vreme, ali to nije neophodno ako imate maštu i spremni ste da razmotrite nekoliko sjajnih stvari koje možete učiniti s vremena na vreme da biste osvežili svoj dom. Sve što vam treba je mali budžet, par zlatnih ruku i vreme.

Ukrašavanje vašeg doma sa niskim budžetom

Preuređivanje i čišćenje

Ovo nije najkreativniji i najglamurozniji od svih načina da vaš stan izgleda drugačije. Međutim, to je najjeftiniji i najbolji način da se počne. Uklanjanjem svih detalja, dekoracija, nepotrebnih stvari, moći ćete da vidite prostor vašeg doma u potpuno drugačijem svetlu. Takođe, čišćenje će učiniti da prozori i vrata sijaju u svom pravom svetlu i moći ćete da vidite šta treba da se renovira, a šta može da ostane onakvo kakvo jeste.

Ukrašavanje vašeg doma sa niskim budžetom

Tekstil

Kada govorimo o tekstilu, mislimo na jastuke, zavese, tepihe i sl. Možete napraviti mnogo toga sami. Veoma interesantan način da napravite nove i jedinstvene zavese je da koristite konopac i štrikate ga prstima, ili ga vezujete kao košarkaški mrežu. Na taj način, dobićete vrlo zanimljivu zavesu koju možete koristiti kao zavesu za kuhinju ili čak za prozore u drugim prostorijama. Ako umete da šijete, možete napraviti čuda sa jeftinim tkaninama koje možete kupiti.

Boje

Izaberite aranžman dve ili tri boje, iskoristite ga da okrečite zidove sami, izaberite tekstil i detalje. Ne morate da kupujete nove, uzmite sve one stare stvari koje skupljaju prašinu po kutijama i izvadite one koje odgovaraju vašem aranžmanu boja. Takođe, uvek možete napraviti sliku ili fotografiju u tim bojama sami. Čak i staklena činija ili tegla puna klikera, kamenja ili čak Lego kockica u tim bojama će učiniti prostor zanimljivim i zabavnim.

Ukrašavanje vašeg doma sa niskim budžetom

Detalji

Jedan od najjeftinijih načina jeste da sakupite sve one promotivne materijale koje dobijate s vremena na vreme i vidite šta od toga možete da iskoristite i napravite. Veoma lep detalj u kuhinji može biti jednostavna polica koju možete lako sami instalirati, a na nju možete staviti sve šolje koje ste dobili tokom godina. Aranžirajte ih po bojama, na primer, ili ih koristite kao vaze ili čak saksije za kaktuse. Ovo je vrlo jeftino i veoma efektno. Sve što je potrebno je malo dobre volje i nekoliko minuta.

Ako ste dobri sa bojom i četkama, vaše opcije za dekoracije su neograničene. Samo pustite mašti na volju i zamolite još osobu od poverenja za njihovo mišljenje. Oni će vam sigurno dati nove perspektive.