Zašto da izaberete spuštene plafone

Nezaobilazni segment savremenih javnih objekata danas su spušteni plafoni. Međutim, napredak tehnologije i široka ponuda od strane brojnih proizvođača na tržištu, kao i vrlo jednostavan suvi postupak ugradnje, doveli su do toga da sama cena, kao vrlo bitan faktor u stepenu primene, bude vrlo pristupačna i za ugradnju u stanovima i kućama.  Otuda je danas spušteni plafon sve učestaliji i uobičajniji i u privatnim objektima. Kako u novogradnji, tako i u postupcima adaptacije starih objekata.

Zašto da izaberete spuštene plafone

Jedna od osnovnih predosti koja se dobija korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevinskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti pri odabiru konačnog rešenja za vaš prostor. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat, a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina, što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija.

Zašto da izaberete spuštene plafone

Same ploče se fiksiraju na metalne nosače, koji, kada se ispravno postave, čine jaku i čvrstu potkonstrukciju. Osim što ima za cilj da podržava spušteni plafon, ta se potkonstukcija često može iskoristiti na još nekoliko korisnih načina (postavku elektro instalacija, ugradnja rasvete, postavka izolacionog materijala samo su neki od primera).

Zašto da izaberete spuštene plafone

Mnogo je prednosti koje donosi primena spuštenih plafona. Lako se sprovode elektro instalacije (nema probijanja kanala kroz plafon, štemovanja…). Lakša je manipulacija elektro instalacijama pri promeni pozicije potrošača. Gips ploče pokrivaju eventualne nedostatke i neravnine plafona, maskiraju se i instalacije i grede, a što je najvažnije, spuštenim plafonima se formira prostor koji je odličan termički i zvučni izolator. Spušteni plafoni imaju višestruku praktičnu funkciju i često se viđaju u opremanju enterijera, ali je ipak najčešći razlog primene i uopšte najatraktivnija strana ovog elementa u enterijeru – estetska.

Izvor: ambijenti.rs