Casual dnevna soba

Šta god da ste planirali od nameštaja za dnevnu sobu, pre svega imajte na umu da ona prvenstveno služi za relaksaciju Vaše porodice i prijatelja, znači za odmor, čitanje, gledanje televizije i druge stvari koje uobičajeno porodica radi.

Casual dnevna soba

Pošto je dnevna soba jedna od najčešće koriščenih prostorija u stanu, pre nego što počnete da je preuređujete, osmislite na koji ćete je način koristiti. Šta god da ste planirali od nameštaja za dnevnu sobu, pre svega imajte na umu da ona prvenstveno služi za relaksaciju Vas i Vaše porodice i prijatelja, znači za odmor, čitanje, gledanje televizije i druge stvari koje uobičajeno porodica radi kada je na okupu.

Casual dnevna soba

Evo nekoliko predloga pre nego što počnete sa uređenjem:

Predlažemo da u Vaš dnevni boravak ubacite materijal kao što je pliš ili somot. Ovaj materijal asocira na udobnost i mekoću. Dovoljno je da jednu sofu ili samo fotelju pretapacirate. A ako dodate još par jastučića u istom materijalu, ugođej će biti upotpunjen. Dobićete prijatnu atmosferu, a gosti će imati osećaj dobrodošlice.

Casual dnevna soba

Podovi u dnevnim boravcima su uglavnom od drveta, a najčešće je to parket koji je lakiran. Bez obzira koliko je to vrlo lak pod za održavanje, u nekim situacijama može da deluje vrlo hladno. Ovaj osećaj ćete izbeći ako pronađete pravi tepih ili stazu koja će se najbolje uklopiti u Vašem dnevnom boravku.

Televizija i ozvučenje bi trebalo da zauzimaju veoma važno mesto u dnevnom boravku. A to znaci da postavljanje garniture za sedenje, fotelja ili stolica igra veoma važnu ulogu.

Casual dnevna soba

Detalji bi trebalo da budu jednostavni, a oblici pravougaoni ili blago zaobljeni. Teksture neka budu jednostavne, linije mirne, po mogućstvu horizontalne, površine koje nisu sjajne, a aranžmani tako postavljeni da ne budu u savršenoj simetriji. Boje neka budu mirne i neutralne, kao što je bež, bela, svetlo siva. Ali i druge boje kao što su pastelne, mogu se koristiti takođe. One daju osećaj mirnoće i spokoja.

Izvor: enterijer.rs