Pet ideja za uređenje kućne biblioteke

Bilo da je mala ili velika, kućna biblioteka mora da bude dobro uređena, pregledna i lepa. Predlažemo vam pet ideja kako da dizajnirate svoju kućnu biblioteku. Ima nešto u vezi sa knjigama što svaku prostoriju čini intimnijom, življom i zanimljivom. Ukoliko imate prostora, napravite biblioteku duž celog zida. Ako ga, pak, nemate, dovoljan je i kutak. Veličina nije bitna, već užitak koje to utočište pruža. Zato, izaberite prazan zid, postavite police i popunite ih omiljenim književnim delima. Dodajte udobnu fotelju ili sofu, stočić i lampu, i kreirajte prijatan ambijent za čitanje i relaksaciju.

Pet ideja za uređenje kućne biblioteke

Literatura inspirisana bojama
Pozicija i veličina biblioteke u stanu, kao i način odlaganja knjiga govore mnogo više o njihovim vlasnicima od njih samih. Raznobojne knjige vešto kombinovane sa upečatljivim detaljima prostor čine elegantnijim i inspirativnijim. Ova biblioteka je savršeno mesto za odmor čak i kada ne čitate dela omiljenih pisaca.

Pet ideja za uređenje kućne biblioteke

Neodoljiva udobnost čitanja
Moderno uređen prostor oplemenjen bibliotekom idealan je za mlade ljude koji prate trendove. Dodatnu lagodnost daje mu veliki, udoban kauč, na kojem se možete opustiti dok čitate ili maštate, kao i upadljiva skulptura obasjana dnevnom svetlošću.

Pet ideja za uređenje kućne biblioteke

Energična dnevna soba
Ovu bilioteku kreirala je dizajnerka eneterijera Melisa Majls Rafti (Melissa Miles Rufty) u svom domu u Nju Orleansu. Ručno pravljene police jarko plave boje, smeštene pored terase sa predivnim pogledom na obližnji park, prostor čine energičnijim i prijatnijim za boravak.

Pet ideja za uređenje kućne biblioteke

Mistični original falsifikata
Na prvi pogled deluje da vlasnik ove biblioteke još nije popunio svoju kolekciju. Međutim, u pitanju je vešto dizajnirana varka. Tek kad priđete bliže, uvidite da knjige nisu prave. Naime, zidovi ove dnevne sobe prelepljeni su tapetama koje samo odaju utisak da se na njima nalazi biblioteka.

Pet ideja za uređenje kućne biblioteke

Kancelarija ispunjena knjigama
Uokvirena moderno dizajniranim policama, ova kancelarija se zaista može nazvati najinspirativnijim mestom za rad. Dodatnu udobnost daje joj stari drveni sto, postavljen na sred sobe. Tu su i udobna stolica za rad i fotelja u retro stilu za opuštanje uz omiljeni roman.

Izvor: kucastil.rs – Foto: Domainehome.com