Priroda u dnevnoj sobi – okrečite u zeleno

Dnevni boravak, kao mesto gde provodite najveći deo svog dana, trebalo bi da bude opuštajući prostor gde se osećate sigurno i bezbedno, koji daje pravi smisao rečima “biti kod kuće”. Nije bitno na koji način ste ukrasili vaš dnevni boravak, dok se tamo osećate dobro.

Priroda u dnevnoj sobi - okrečite u zeleno

Jedan od načina kojim možete učiniti vaš dnevni boravak još prijatnijim je primena zelene boje u dekoraciji. Možete to učiniti na razne načine, na primer, sa nekim detaljima kao što su zavese, jastuci ili tepisi. Na ovaj način možete probati i promeniti sve lako ako vam se ne svidja. Ili, ako vam se sviđa, onda možete da uradite nešto više trajno, kao što je kupovina nameštaja u ovoj boji, ili krečenje zidova.

Priroda u dnevnoj sobi - okrečite u zeleno

Zašto bi trebalo da ukrasite vaš dnevni boravak u zeleno? Evo nekoliko razloga zašto zeleno može biti savršena boja za vašu dnevnu sobu. Zelena je boja života i energije, i to simbolizuje obnavljanje, svežinu, harmoniju i sigurnost. Samo gledajući ove boje, naš um se odmora i opušta.

Priroda u dnevnoj sobi - okrečite u zeleno

Ova boja je dobro poznata. Možda to ima neke veze sa činjenicom da je ovo najčešća boja u prirodi, pa kad vidimo ovu boju osećamo kao da smo okruženi prirodom, i to nas čini mirnim i smirenim. Može da ublaži depresiju i anksioznost. Zelena čini da osećamo nadu, mir, punimo energiju i opuštamo se. Povećava optimizam i izgleda mladalački i živahno.

Priroda u dnevnoj sobi - okrečite u zeleno

Sa svim ovim pozitivnim efektima koje zelena boja donosi, savršena je boja za vašu dnevnu sobu. Čak i mali detalj može napraviti razliku. Zašto ne probati? Apsolutno nema šta da se izgubi, a toliko se dobije!

Priroda u dnevnoj sobi - okrečite u zeleno