Spavaća soba po feng šuiju

Kako bi spavaća soba, osim izvora bračne sreće, bila i izvor zdravlja, spremili smo nekoliko feng šui saveta za uređenje vašeg intimnog kutka.

Spavaća soba po feng šuiju

Prvo pravilo za zdrav san je da proverite da li u spavaćoj sobi postoje negativna štetna zračenja i da li su na pravi način neutralisana. Potom proverite da li spavate na anatomskom ili neudobnom dušeku. Kako bi sprečili razne vrste zračenja obavezno je da ispod kreveta imate podnu asuru.

Spavaća soba po feng šuiju

Nije preporučljivo da uzglavlje bude do zida sa kuhinjom jer to može izazvati probleme sa glavom, kao ni do zida sa kupatilom što izaziva problem sa štitnom žlezdom. Ako je vaš krevet postavljen ispod greda, može doći do oboljenja dela tela koji se nalazi tačno ispod njih.

Spavaća soba po feng šuiju

Televizor u spavaćoj sobi, ukoliko ga imate, mora biti udaljen bar 1,2 metra od glave i pluća spavača. Izlaganje elektromagnetnom polju može izazvati leukemiju ili druga teška oboljenja jer loše utiče na imunitet.

Spavaća soba po feng šuiju

Mora se obratiti posebna pažnja na kupatila u koja se ulazi iz spavaće sobe jer prljava energija koja je izbačena iz organizma se vraća u spavaću sobu i stvara mnoge zdravstveno – partnerske probleme.

Ukoliko se glava prilikom spavanja nalazi ispod polica ili drvenog mosta ormana, to može dovesti do psihičkih problema i klaustrofobije.

Par saveta o predmetima i bojama u spavaćoj sobi na koje bi trebalo obratiti pažnju:

1. Biljke: biljke dolaze u obzir kao dekoracija spavaće sobe samo kad neko leži bolestan.

2. Kristali i kamenje: negativno utiču na auru ljudi koja treba da se odmara.

3. Plavi pod: fung šui kaže da plavi pod u spavaćoj sobi vodi ka raspadu partnerstva.

4. Crvena soba: crvena je boja strasti, ali kada je spavaće soba crvena to onda znači svađe među partnerima.

5. Ogledalo: ukoliko imate ogledalo u spavaćoj sobi, to onda znači da se u vašu vezu ili brak meša neko treći.

6. Krevet sa kutijom ispod: moguća su česta oboljenja.

7. Voda u spavaćoj sobi: sobne fontane i akvarijumi su dekorativni, ali nikako nisu za spavaću sobu jer mogu izazvati nemir.

Izvor: lisa.rs / Sandra Drinčić