Udobno potkrovlje u modernom stilu

Verovatno ste čuli za danski koncept “hygge” (udobnost), koji je toliko popularan zbog svog značenja i teško se prevodi na druge jezike. Enterijer ovog potkrovlja ima sve što je potrebno da mu bude dodeljen danski koncept: gostoprimljiv je, ispunjen svetlošću, toplinom i izaziva veselo raspoloženje.

Udobno potkrovlje u modernom stilu

Jedna od stvari koja nam se zaista oduševljavajuća u ovom stanu je hrabra kontrast koja je stvorena tamnim nameštajem, belim zidovima i podovima. Na primer, crni stočić za kafu izgleda praktično i elegantno i zaista upotpunjuje dnevnu sobu.

Udobno potkrovlje u modernom stilu

Smešten u Kopenhagenu, ovaj stambeni prostor ima zanimljivu istoriju. Mesto je nekad bilo fabrika olovaka, u periodu oko 1900. godine. Vlasnik ovog potkrovlja je zapravo glavni projektant u Vipp, Morten Jensen Bo. Arhitekta i njegova devojka Kristina Olsen uspeli su da u potpunosti obnove ovo mesto i pretvore ga u predivan dom za njih i njihove petogodišnje blizance.

Udobno potkrovlje u modernom stilu

Funkcija i efikasnost bile su njihova polazna tačka, kako u arhitekturi, dizajnu enterijeru, tako i u pogledu lokacije. Kao što vidite, enterijer je prilično jednostavan i elegantan. Savremena umetnička dela (žute strele simbolično predstavljaju olovke) je podsećanje na ono što je nekada bilo. Veliki otvoreni prostor ponudio je priliku da se efikasno organizuje svaki kutak ovog potkrovlja. Hrastov parket harmonično zaokružuje uređenje enterijera ovog stana. Posebnu draž daje ogrevno drvo za skladištenje i viseći bicikl. Stoga, dva različita pojma donose zajedno: avanturu i udobnost.

Udobno potkrovlje u modernom stilu

Kancelarija ima police od poda do plafona koje se prostiru na zidu, a sto je napravljen od stotina kartonskih komada. Zbog velikog otvorenog prostora, kabineti sa biljkama takođe rade kao graničnici prostora, pored toga što imaju i dekorativnu funkciju.

Udobno potkrovlje u modernom stilu

Mnogi komadi nameštaja su dizajnirani od strane vlasnika stana. Kuhinjsko ostrvo je najvažnije od svih. Napravljeno je od nerđajućeg čelika i ima tri glavne komponente: zidni modul, visoki modul i kuhinjsko ostrvo.

Udobno potkrovlje u modernom stilu

U kuhinji takođe ćete videti industrijska viseća svetla iznad kuhinjskog ostrva. Kupatilo ima jednostavan dizajn, karakteriše ga tuš, kada i jedinstvene jedinice sa fiokama koje je dizajnirao Vipp.